Examina cadavrele cu mită. Fostul medic legist condamnat la 5 ani de închisoare

a

Procurorii au contestat soluţia emisă de Judecătoria Soroca de încetare a procesului penal în privinţa unui medic din Soroca, învinuit de comiterea actelor de corupţie.

Potrivit procurorilor, în intervalul anilor 2004 – 2006, deţinând funcţia de şef al secţiei  medico-legale din Soroca, inculpatul a extorcat şi primit de la rudele a 53 de persoane decedate peste 35 mii lei pentru examinarea cadavrelor şi eliberarea certificatelor de constatare a deceselor, fără a le elibera bonuri de casă, însuşind banii primiţi.

Fostul medic a mai fost învinuit de procurori că, în primăvara anului 2006, a extorcat de la o persoană 100 de euro pentru a-i elibera un raport de constatare medico-legală care certifica faptul că leziunile corporale cauzate nu au fost provocate în rezultatul unui accident rutier. Pentru această constatare, medicul a extorcat şi primit de la solicitant 100 de euro, fiind reţinut imediat după primirea banilor.

Medicul legist de la Soroca este acuzat de corupţie, iar î anul 2012, instanţa de fond a încetat însă procesul penal pe motiv că ar fi existat circumstanţe care exclud pornirea urmăririi penale şi tragerii la răspundere penală a acestuia.

Recent, prin decizia Curţii de Apel Bălţi, inculpatul a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu suspendare, amendat cu 60 mii lei şi privat de dreptul de a ocupa funcţia de medic legist timp de 2 ani.

You may also like

Comments are closed.

By