UPDATE // Dosarul ”Licitațiilor Trucate”: Șase persoane puse ÎN AREST

cna777

UPDATE // 13.52 Şeful Direcției logistică al Centrului de Diagnostică Republican, Constantin Avasiloaie, a primit mandat de arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Totodată, şi prim-vicedirectorul de la Urgenţă, Liviu Vovc, s-a ales cu 30 de zile de arest, potrivit realitatea.md.

12.55 // Directorul Institutului Oncologic, Victor Cernat a fost pus sub arest la domiciliu pentru 30 de zile. O decizie în acest sens a fost luată cu puțin timp în urmă de Judecătoria Buiucani. Cernat a fost reținut împreună cu alte 16 persoane, bănuite că ar fi participat la trucarea licitații privind procurarea echipamentelor medicale.

Sub arest la domiciliu pentru 25 de zile a fost pus și directorul Institutului de Cardiologie, Vitalie Moscalu. Tot astăzi, în timpul ședinței de judecată, directorul Spitalului de Urgență, Gheorghe Ciobanu a primit 25 de zile de arest.

Un alt figurant în dosarul ”Licitațiilor Trucate”, audiat astăzi, este Victor Volovei, directorul Unităţii de coordonare, implementare şi monitorizare a proiectului de restructurare a sistemului sănătăţii din cadrul Ministerului Sănătăţii. Acesta va sta în arest la domiciliu 30 de zile.

Amintim că astăzi expiră termenul de 72 de ore în privinţa persoanelor reţinute în acest dosar. Judecătoria Buiucani urma să se pronunțe asupra măsurilor preventive în cadrul ședinței de ieri, însă a fost amânată. Mai mulți reținuți, în jur de 6 persoane, au invocat motive de sănătate, iar în lipsa acestora instanța nu poate lua nicio decizie.

Potrivit avocatului Ana Ursachi, vicedirectorul Spitalului de Urgenţă, Liviu Vovc se află în secția de terapie intensivă.

Astăzi, a cerut asistență medicală directorul Global Biomarketing Group Moldova, Tudor Ceaicovschi, cel care, potrivit RISE.md a câștigat, prin intermediul companiilor sale, peste 700 de contracte de achiziții, livrând echipamente medicale și consumabile instituțiilor publice în sumă de peste 200 de milioane de lei.

You may also like

Comments are closed.

By