Dodon: Şmecheruş, deja nu Aburici, vrea să meargă la o şmecherie şi să aprobe politica fiscală, asumându-şi răspunderea în faţa Parlamentului

a

Liderul socialiştilor, Igor Dodon susţine că Guvernul intenţionează să voteze bugetul şi politica fiscală, asumându-şi răspunderea în faţa Parlamentului. Ei vor încerca astăzi sau mâine să meargă la o şmecherie. Eu cred că Filat, Plahotniuc şi Voronin ar trebui numiţi deja nu aburici, dar şmecheruş.

Dodon spune că cei de la guvernare (PLDM-PD-PCRM) înţelegând că dacă vin în Parlament cu politica fiscală şi bugetul în situaţia actuală vor fi discuţii foarte multe. ”Lumea o să-i întrebe: aţi furat 2-3 miliarde de dolari şi ne puneţi impozitele pe capul nostru, înţelegând riscurile respective şi că se apropie alegerile locale vor merge la o şmecherie, făcând-o astăzi la şedinţa Guvernului. Aşa bespredel nu a mai fost nicodată în istoria Republicii Moldova. Atunci întrebarea, dar pentru ce mai trebuie Parlament?”.

„Ei propun ca guvernul să-și asume răspunderea pentru trei bugete şi politica fiscală. Adică să nu fie nici un fel de discuţii în Parlament şi comisii, Guvernul va aproba cele patru proiecte de legi în urma asumării răspunderii. Din informaţia de care dispunem şmecheria vor să o facă astăzi la şedinţa Guvernului”, a spus Dodon.

Potrivit explicaţiilor lui Dodon, dacă Guvernul îşi asumă răspunderea în faţa Parlamentului atunci bugetul şi politica fiscală vor fi aprobate şi vor intra în vigoare fără acceptul parlamentului.

 

You may also like

Comments are closed.

By