Detergenți în valoare de zeci de mii de lei transportaţi ilegal din Transnistria

12345

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Bender, în comun cu angajaţii IP Căuşeni, au prevenit o tentativă de transportare frauduloasă a unui lot comercial de detergenți.

Echipa comună de control în or. Căușeni a stopat regulamentar pentru efectuarea controlului de rigoare un autoturism de model „Volvo XC70″, înmatriculat în Republica Moldova. În cadrul controlului fizic al compartimentului marfar au fost depistate mai multe recipiente și cutii cu praf și lichid de spălat haine și veselă.

Șoferul, un cetățean moldovean în vîrstă de 37 ani, a declarat că nu are în posesie acte ce ar atesta proveniența sau originea mărfii. Concomitent acesta, a adăugat că marfa este transportată din or. Tiraspol, ocolind posturile vamale interne de control.

Valoarea mărfurilor transportate fraudulos în scopul comercializării acestora și obținerii unui profit financiar ilegal, se estimează la zeci de mii de lei.
1234
123
Totodată, dat fiind faptul că marfurile poartă denumiri de brand, reprezintă un risc sporit de contrafacere şi sunt incluse în registrul „Obiectelor de proprietate intelectuală”. Serviciul Vamal va examina dacă mărfurile reţinute nu sunt contrafăcute.

Drept consecinţă, pentru ilegalităţile comise, organul vamal a întocmit un proces-verbal cu privire la contravenţie, conform art. 287 – Cod Contravenţional al Republicii Moldova. Marfa a fost reținută în vederea confiscării, iar conducătorii auto riscă să achite o amendă în cuantum de 3 mii lei.

You may also like

Comments are closed.

By