Despre ProTV, Lorena Bogza și Ciril… Ghiril… Gaburici

Gaburici

Că Chiril Gaburici e cel puțin la fel de prost ca Tarlev, în primele sale zile de mandat, e știut lucru. Că are pe lângă toate și niște găuri în diploma de studii e un detaliu care vine să confirme încă o dată cât de prost este. Că nu știe cum îl cheamă, s-a mai scris ( azi pe Gov.md a mai apărut un nume: Ghiril!?? Vezi poza de mai jos)

image
Ghiril Gaburici, Captură gov.md

Dar iată că ProTV-ul îl menajează pe Ciril… Ghiril… e deja noutate.

Iată ce scrie Lorena Bogza, realizatoarea emisiunii În profunzime pe pagina sa de facebook: “Ne vedem diseara, la ora 21.00, la o emisiune cu premierul Chiril Gaburici. Din cauza agendei domniei sale, am facut o exceptie si emisiunea a fost inregistrata. Tocmai am incheiat-o. Va astept cu drag!”

Ați înțeles, nu ? Ghiril nu a dorit să meargă în emisiunea Lorenei Live. O fi fiind el premier, dar ocupat cu ce ? VINERI SEARA, în ajun de Blajini, putea fi ocupat doar cu vopsitul ouălor. În verde cel mai probabil…

Iată că sursele Moldova24 din Guvern susțin că lucrurile stau puțin altfel. Șeful cabinetului de miniștri se teme ca dracul de tămâie (sau ca peledemiștii de alegeri anticipate) de apariții în emisiuni live.

E lesne de înțeles motivul. Nimănui nu i-ar plăcea să se bâlbâie ca un idiot în momentul în care e întrebat despre diplome false, sau trecutul dubios de la azercell, sau, de ce nu, legăturile sale de rudenie cu familia Voronin, de exemplu… Sau când e luat la puricat un subiect economic – domeniu de care nu are habar, or din respectivul domeniu, Ciril-Ghiril cunoaște, cel mai probabil, doar partea cu “otcaturile” de la Moldcell și Azercell (in română – parandărăturile).

În fine, aceleași surse susțin că ProTV-ul, ar fi acceptat cu bună voință condițiile ilustrului prim-ministru printre care și expedierea din timp a celei mai mari părți din întrebări. Întrebări la care Ghiril (după gov.md cetire) a repetat ore bune în fața oglinzii, cum să răspundă. Acest lucru îl veți simți probabil diseară la 21.00, atunci când, în înregistrare, Lorena va încerca o emisiune.

Mă întreb și eu, de unde atâta bunăvoință în postul independent de televiziune, ori apariția în înregistrare al unui talk-show, pe la casele mari, se face doar în cazuri excepționale. De obicei acestea sunt ediții speciale cu personalități marcante, care se află doar pentru scurt timp în “raza de acțiune” a postului tv.

Mă întreb încă o dată, ce e atât de excepțional în acest Ciril și cu ce e ocupat înaintea Blajinilor? Poate dă cu var gardul cimitirelor, sau îndreaptă în toate actele sale numele din Ciril în Ghiril ?

Fiți de acord că motivul este unul copilăresc, iar în era în care poți da live și cu ajutorul unei greble, apariția unui personaj politic într-un “talk-show” înregistrat se face doar pentru crearea imaginii.

ProTV, aveți legătura!
GABRIEL CĂLIN

You may also like

Comments are closed.

By