De Paște, Poliţia de Frontieră cu ochii în patru

a

Și în acest an, înaintea sărbătorilor de Paști, Poliția de Frontieră şi Serviciul Vamal întreprind o serie de măsuri pentru a evita formarea rândurilor de persoane şi mijloace de transport în punctele de trecere, precum şi pentru a reduce timpii de aşteptare la controlul de frontieră.

De astăzi, 2 aprilie și până la sfârșitul lunii, în vederea asigurării unui control eficient şi expeditiv în punctele de trecere, autoritățile de frontieră vor activa în regim intensiv. Fluxul persoanelor și mijloacelor de transport în punctele de trecere va fi monitorizat 24 de ore, iar în cazul în care se vor înregistra creşteri semnificative a numărului de călători, ofiţerii avizați în controlul actelor se vor deplasa în acele puncte de trecere pentru a acorda ajutor colegilor și a face faţă situațiilor create. La fel, va fi pusă în aplicare tehnica specială portativă de citire a documentelor de călătorie, mijloacele speciale de control vamal și se va mări numărul echipelor mobile antrenate la supravegherea frontierei de stat și a traseelor naţionale.

Totodată, în perioada sărbătorilor pascale vor fi deschise puncte de trecere locale, amplasate pe sectorul moldo-ucrainean, pentru a facilita trecerea frontierei de către cetățenii Republicii Moldova și Ucrainei care locuiesc permanent în raioanele administrative de frontieră în baza pașapoartelor interne (buletin de identitate) sau în baza pașapoartelor pentru ieșire peste hotare și trecerea frontierei cu mijloace de transport care aparțin acestora a căror capacitate de încărcare nu depășește 3,5 tone.

În vederea gestionării eficiente a situaţiei operative, respectiv, prevenirea şi combaterea actelor ilegale transfrontaliere, sunt intensificate relaţiile de cooperare cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, instituţiile naționale cu atribuţii la frontieră, precum şi cu organele administraţiei publice locale.

You may also like

Comments are closed.

By