Cum să vorbești cu un copil despre droguri!? Găsești răspunsul într-o carte inedită

carte lansare

Te framântă mereu gândul cum să discuți cu micuții despre poveștile de oameni mari? Scriitorul Mircea Grecu a găsit soluția – o carte pentru copii, distribuită, cu susținerea fundaţiei de caritate “Miron Shor”, în câteva grădinițe.

“În căutarea fericirii pierdute” este mai mult decât o carte de povești. Autorul a încercat să folosească un limbaj pe înțelesul copiilor, cuvîntul ”drog”, fiind înlocuit cu ”ciuperci otrăvitoare”, iar consumatorii de stupefiante – cu animale.

”E prima carte de prevenire anti-drog în care nu s-a folosit cuvântul drog. Am încercat să explicăm astfel copiilor că unele substanțe sunt nocive și nu merită de încercat. Cartea descrie cum trebuie să rezistăm tentațiilor”, spune autorul Mircea Grecu.
carte copii
“În căutarea fericirii pierdute” a fost editată în trei limbi, în 5 mii de exemplare. Cu ajutorul fundaţiei de caritate “Miron Shor”, vor fi scoase la tipar și alte exemplare care vor fi distribuite, gratuit, în toate instituțiile școlare și preșcolare din țară.

„Organizația CIPIDA s-a adresat câtre Ilan Shor, președintele fundației de caritate ”Miron Shor” cu scopul de a susține această inițiativă de prevenire a consumului de droguri și imediat au primit susținerea financiară din partea lui. Oferirea ajutorului copiilor este una din prioritățile fundației noastre de caritate și ajutăm atât micuții care au nevoie, cât și astfel de inițiative. Dependența de droguri este o tragedie și, în general, utilizarea stupefiantelor afectează atât consumatorul, cât și familia acestuia”, a declarat pentru TV7, vice-președintele fundației Maria Albot în cadrul lansării cărții.

You may also like

Comments are closed.

By