CRIZA AFECTEAZĂ GRANZII: IPTEH-ul lui Filat a obţinut anul trecut un profit MAI MIC cu 4 milioane de lei

a

Compania IPTEH unde acţionar indirect este premierul Vlad Filat a obţinut anul trecut un profit de 2,1 milioane de lei, cu 4 milioane de lei mai puţin faţă de anul 2013, potrivit bilanţului raportului anual al companiei.

Cifra de afaceri companiei a rămas practic neschimbată la 26 mil. de lei. Totodată, chiar dacă veniturile IPTEH au fost la același nivel, activele companiei s-au redus cu aproape jumătate de milion de lei, la 44,6 milioane de lei.

În 2014 compania a avut datorii financiare 19 mil. de lei cu 7 mil. de lei mai mult faţă de anul precedent, iar profitul din activitatea investiţională s-a cifrat la minus 50,3 mii de lei.

În acelaşi timp, după cum relevă raportul companiei IPTEH, pentru 1,2 mil de acţiuni urmează să fie achite dividende de 9,9 mil de lei, dintre care 5,09 mil. de lei vor fi încasate de ex premierul Vlad Filat, iar 1,2 mil de lei de nașul de cununie și cumnatul lui Filat, Ion Rusu. Se pare că anul trecut acţionarii IPTEH nu şi-au încasat dividendele, în condiţiile în care datoriile privind plata dividendelor se ridică la 12,7 mil. de lei.

Acţionarii IPTEH sunt Worldway Limited cu o cotă de 35,29% din acţiuni, Kapital Invest Company de la Iaşi cu 49,63% – proprietatea premierului Vlad Filat. Totodată un pachet de 11,72% din acţiuni este deţinut de persoana fizică Ion Rusu, care este și administratorul IPTEH.

You may also like

Comments are closed.

By