Controale inopinate: Mai multe autobuze, troleibuze, maxi taxi şi taxiuri, SCOASE DE PE RUTE

control politie

Inspectorii auto de stat ai Secţiei Supraveghere Transport şi Circulaţie Rutieră a Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au finalizat operaţiunea specială “Transport sigur de călători – Autobuz / Taxi”.

Controalele inopinate au avut loc la companiile de taxi, staţiile terminus a microbuzelor de rută urbane şi interurbane, parcurile de troleibuze şi autobuze. Astfel poliţiştii au întocmit procese verbale cu privire la reutilarea necorespunzătoare a mijloacelor de transport în lipsa autorizaţiei, defecţiuni tehnice, nefuncţionalitatea sistemelor de iluminare, amplasarea neautorizată pe autovehicule a publicităţii, nerespectarea condiţiilor prevăzute în licenţa de activitate, conducerea mijloacelor de transport cu încălcarea regulilor privind permisele auto şi altele.

În urma verificărilor inspectorii auto de stat au depistat abateri legislative la 17 autobuze, 9 troleibuze, 29 de maxi taxi şi 22 de taxiuri, fiind interzisă exploatarea unităţilor de transport până la înlăturarea defecţiunilor. Conform legislaţiei contravenţionale în vigoare, în privinţa şoferilor şi administratorilor de rute au fost întocmite procese verbale cu aplicarea punctelor de penalizare şi amenzilor în mărime de la 300 lei până la 2 000 lei.

Poliţia capitalei va monitoriza în continuare respectarea legislaţia în vigoare de către şoferi şi administratori de rute.

Scopul operaţiunii a fost elucidarea tuturor încălcărilor admise de şoferi şi administratorii de rute, privind exploatarea vehiculelor antrenate la transportul de călători.

You may also like

Comments are closed.

By