”Cimitirovision” SE AMÂNĂ?! De Paștele Blajinilor se anunță VREME rece, îngheț și ploi

cimitir

Pentru zilele de duminică și luni, de Paștele Blajinilor, când creștinii ortodocși merg la cimitire să pomenească morții, se anunță vreme rece. Meteorologii prognozează temperaturi scăzute în toată țara și ploi slabe.

Totodată, începând de duminică, 19 aprilie și până la sfârșitul săptămânii viitoare, se prevăd înghețuri de până la -1 -3°С. Înghețurile vor fi resimțite în orele nocturne și ale dimineții la suprafața solului și izolat în aer.

Astfel, în cele două zile de Blajini, ar fi bine să vă luați o haină mai groasă. Mercurul va coborî, în timpul zilei, până la +8 +12 grade – în Nord, în sudul țării se vor înregistra între +10 +14 grade, iar în Centru vor fi în jur de +9 +13 grade. Nu uitați și de umbrele. Sunt posibile ploi de scurtă durată.

Datele meteo, oferite de Serviciul Hidrometeorologic de Stat:

meteo

Vedeți mai jos prognoza meteo pentru o lună, prezentată de gismeteo.md:
meteo
vremea2
vremea2.jpg5.jpg

Amintim că recent, în cadrul unei ședințe a serviciilor Primăriei Chișinău, Dorin Chirtoacă a propus ca de Blajini să fie organizat un nou concurs – ”Cimitirovision”. Asta deoarece tot mai des, în aceste zile de pomenire, femeile exagerează cu ținutele, afișându-se la cimitir ca pe podium.

”Dacă tot vin în rochii de seară poate organizăm un Cimitirovision, facem și un podium acolo. Dacă vin și în pantofi cu toc înalt și nu au probleme de a circula pe acolo. Iată, pe strada pietonală e o problemă, dar printre morminte nu”, a spus Dorin Chirtoacă.

foto: perfecte.md

You may also like

Comments are closed.

By