23.3 C
Chișinău
Thursday, July 29, 2021

Chirtoacă: Politicienii au încercat să ascundă alegerile locale. Cetăţenii îi vor sancţiona

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Dacă cetăţenii vor considera că sunt bun în fruntea Primăriei atunci vor conta pe mine la alegeri, dacă nu, vor alege alt candidat. Este democratic să participe toţi care pot oferi ceva bun Chişinăului, a declarat edilul capitalei, Dorin Chirtoacă după şedinţa Serviciilor Primăriei.

Chirtoacă le-a urat succes tuturor candidaţilor care urmează să se înscrie la cursa electorală pentru Primărie. „Este păcat că dispoziţia oamenilor este stricată de politicieni care au încercat să le ascundă. Cetăţenii îşi vor spune părerea”.

Referindu-se la candidaţii de pe eşichierul de stânga, care urmează să candideze, Chirtoacă a spus că ei nu au nici o şansă.

„Reprezentanţii care cochetează cu Kremlinul nu au nici o şansă să ajungă în fruntea Primăriei Chişinăului. Ei maxim pot beneficia de mentalitatea cetăţenilor rămaşi uşor în urmă”, a menţionat Chirtoacă.

Edilul capitalei afirmat că fixarea datei alegerilor din acest an a început cu stângul prin intenţia de amânare în toamnă şi „acum chemăm la urne cetăţenii”.

„Este o abordare neprofesionistă şi asta va avea un impact asupra procesului democratic. Se vede dorinţa politicienilor de a fugi cât mai mult la mijlocul verii pentru a putea participa cât mai puţini tineri la alegeri”, a mai spus primarul Chişinăului.

Alegerile locale urmează să aibă loc la 14 iunie, potrivit hotărârii Parlamentului aprobată în şedinţa de vinerea trecută. Cel mai interesant este că data alegrilor se suprapune cu unul din examenele de bacalaureat. Chirtoacă afirmând că „în mod normal este obligaţia Guvernului să coordoneze funcţionarea birourilor electorale. Dacă se reuşeşte schimbarea datei e bine dacă nu turul doi va fi exact pe 28 iunie de ziua ocupaţiei sovietice, dar sperăm ca lucrurile să se rezolve din turul întâi”.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img