CEC: Au fost constituite circumscripțiile electorale de nivelul doi pentru alegerile din iunie

cec

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit circumscripțiile electorale de nivelul doi pentru desfășurarea alegerilor locale generale din 14 iunie 2015.

De asemenea, CEC a aprobat Regulamentul privind reflectarea campaniei electorale la alegerile locale generale din 14 iunie 2015 în mijloacele de informare în masă din Republica Moldova. Documentul stabileşte modul de oferire a timpilor de antenă gratuiți şi contra plată pentru publicitate electorală, organizarea dezbaterilor electorale şi principiile de reflectare a campaniei electorale în instituțiile audiovizualului, presa scrisă, internet şi telefonie mobilă. Potrivit Regulamentului, fiecare radiodifuzor care decide să se implice în reflectarea campaniei electorale trebuie să depună la Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA), pînă la 24 aprilie 2015, inclusiv, o declaraţie privind politica editorială pentru campania electorală, iar instituțiile care nu vor reflecta campania electorală, trebuie să înștiințeze CCA în acelaşi termene.

În aceeași şedinţă, Comisia Electorală Centrală a aprobat modelele documentelor electorale pentru înregistrarea candidaților la alegerile locale generale din 14 iunie 2015.

Totodată, au fost descrise particularităţile de întocmire a acestor documente. Pentru completarea documentelor, candidaţii vor putea descărca formularele necesare de pe pagina web oficială a Comisiei, acestea fiind disponibile la rubrica „Alegeri locale 2015”.

You may also like

Comments are closed.

By