CEC a stabilit câți bani pot cheltui candidații la alegerile locale din iunie

alegeri

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit plafonul mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul ”Fond electoral” la alegerile locale generale din 14 iunie 2015.

Potrivit hotărîrii CEC, reieșind din noile modificări operate la Codul electoral, plafonul general al mijloacelor financiare se stabilește luînd ca bază de calcul un coeficient înmulțit cu numărul de alegători din circumscripția electorală în care au loc alegerile. Pentru acest scrutin, mărimea coeficientului a fost stabilit la valoarea de 20,86 lei. Conform datelor din Registrul de stat al alegătorilor, la situația din 24 aprilie 2015, numărul total de alegători incluși în listele electorale este de 2 840 029 de alegători.

Astfel, plafonul mijloacelor financiare pentru partidele politice, organizațiile social-politice, blocurile electorale înregistrate în calitate de concurenți electorali este de 59 243 005 lei, iar pentru candidații independenți plafonul se stabilește prin înmulțirea coeficientului în mărime de 20,86 lei la numărul de alegători din circumscripția electorală respectivă.

De asemenea, Comisia Electorală Centrală a acreditat 22 observatori naționali din partea Asociației obștești ”Promo-LEX” în vederea monitorizării alegerilor locale generale din 14 iunie 2015.

You may also like

Comments are closed.

By