Candu și Gaburici au vorbit în găgăuză în cadrul ceremoniei de învestire a noului bașcan

gaburici

În cadrul ceremoniei de învestire a Irinei Vlah în funcția de bașcan al Găgăuziei, președintele Parlamentului Adrian Candu și premierul Chiril Gaburici au vorbit în limba găgăuză. Ambii oficiali i-au adresat felicitări noului guvernator în limba localnicilor, după care au continuat în limba rusă și română. Totuși, discursurile celor doi, în găgăuză, au stârnit zâmbetele celor prezenți, cel puțin asta s-a văzut în spatele celor doi. Cel mai probabil de fericire, nu din cauza greșelilor.

Atât spikerul, cât și premierul le-a dat asigurări cetățenilor din autonomie că între puterea de la Chișinău și autoritățile din Găgăuzia, în special, noua conducere, va exista o colaborare strânsă în vederea realizării numeroaselor proiecte, menite să asigure pacea și stabilitatea în regiune.

Irina Vlah a fost învestită, astăzi, în funcția de bașcan al Găgăuziei în cadrul unei ceremonii festive. Noul bașcan a ținut să menționeze că își va onora promisiunile făcute în campania electorală și că va fi un bașcan pentru fiecare cetățean al autonomiei.


Ceremonia de depunere a jurământului în calitate de membru al Guvernului Republicii Moldova de către Irina Vlah, în prezența președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va avea loc astăzi, 15 aprilie, la ora 17.00, la Reședința de stat.

You may also like

Comments are closed.

By