13 C
Chișinău
Monday, April 19, 2021

CAD CAPETE! Voronin a tranşat soarta conducerii BNM. Lui Drăguţanu i s-a propus DEMISIA de ONOARE

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

După demisia de săptămâna trecută a viceguvernatorului Emma Tăbârţă, liderul comuniştilor a spus că demisiile la BNM vor continua.

„Consiliul de Administraţie al BNM este compus din 5 persoane. Conform legii şi prevederilor în activitatea zilnică în bancă trebuie să fie nu mai puţin 4 persoane, dacă sunt 3, banca nu au dreptul să ia decizii. Cursul valutar şi alte operaţiuni valutare se petrec 24/24 şi dacă din 5 persoane sunt prezente banca nu este funcţională”, a declarat Vladimir Voronin.

Voronin a spus că just ar fi să fie eliberaţi toţi din CA de la BNM, dar nu este posibil din cauza acestei scări. După Emma Tăbârţă, după 2 luni se poate iarăşi (continuarea demisiilor n.a).

În şedinţa Parlamentului cu uşile închise de săptămâna trecută, Voronin a menţionat că guvernatorului BNM, Dorin Drăguţanu i s-a propus demisia de onoare. „El a refuzat sau se mai gândeşte”.

Comentând demisia Emmei Tăbârţă, liderul comuniştilor a spus că a fost o decizie corectă în condiţiile în care dânsa este responsabilă de sectorul bancar. „În sistemul electronic care există poţi să vezi fiecare leu şi care este situaţia din fiecare bancă. Tăbârţă probabil nu a vrut să ştie”.

În ceea ce priveşte demisia lui Gherman, Voronin spune că fracţiunea PCRM nu a vrut să voteze, dar „el a spus o frază de la care nu ne-am aşteptat, că până în prezent nu are regulamentul CNPF şi noi l-am întrebat de câţi ani lucrează şi unde a fost până acum, de aceea noi am votat pentru această eliberare”.

În şedinţa Parlamentului cu uşile închise de săptămâna trecută, viceguvernatorul Emma Tăbârţă şi preşedintele CNPF, Artur Gherman au fost demişi, fiind acuzaţi că se fac responsabili de jaful de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. Analiştii spun că demisiile au fost cerute personal de liderul PCRM. „Autorii morali ai devalizării celor 3 bănci au hotărît să jertfească doi pioni, pentru a potoli opinia publică”.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img