Briceni: Produse cosmetice de contrabandă dosite într-un microbuz

contrabanda.jpg2.jpg

Un lot de produse cosmetice în asortiment urmau să ajungă fraudulos în ţară, dosite în spatele unui perete fals al unui microbus.

Unitatea de transport de model Mercedes 709D, cu numere de înmatriculare de Briceni, condusă de un moldovean în vârstă de 60 de ani, a fost reținută urmare a unei acțiuni pe linia prevenirii și combaterii contrabandei, de către ofițerii Echipelor Mobile ale Poliției de Frontieră.

În cadrul verificărilor, au fost găsiți 80 de saci de ciment, a câte 50 kg fiecare. Totodată, poliţiştii de frontieră au observat că captuşeala de la compartimentul marfar este ieşită spre mijlocul compartimentului, existând o lăţime proeminentă a pereţilor, care a trezit suspiciuni.

După verificarea minuțioasă a unității de transport a fost stabilit existența unor pereți falși după care se afla marfa în asortiment, şi produse cosmetice în proporţii voluminoase, mai mult de 150 tipuri, cantitatea cărora depăşeşte 4000 bucăţi. Conducătorul auto nu a putut prezenta careva acte de provenienţă precum şi acte de efectuare a procedurii de vămuire motiv pentru care a servit reţinerea mijlocului de transport şi a mărfii.

Mijlocul de transport cu lotul de marfă a fost escortat la Direcţia Regională „Nord” pentru clarificarea situaţiei şi aplicarea măsurilor stabilite de lege de lege. Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova în urma unei evaluări se va pronunţa asupra valorii mărfurilor depistate.

contrabanda
contrabanda.jpg4.jpg
contrabanda.jpg6.jpg
contrabanda.jpg87.jpg
contrabanda.jpg99.jpg
contrabanda.jpg999.jpg

You may also like

Comments are closed.

By