Boţan: Oligarhii care au venit în 2009 la guvernare au ADMINISTRAT Moldova ca pe un BUSINESS

a

Alegerile locale din 14 iunie sunt alegeri administrativ-politice. Nu trebuie să uităm că avem alegerile primarilor, care au mai mult dimensiunea administrativă, dar nu peste tot. În centrele urbane importante, cum este Chişinăul, Bălţiul, Orheiul, Ungheniul, Cahulul componenta politică de asemenea va prevala, susţine analistul politic, Igor Boţan într-un interviu pentru Europa Liberă.

Analistul politic a spus că bătălia pentru capitala Republicii Moldova, oraşul Chişinău, va fi una eminamente politică şi crede că înaintarea în cursa pentru primărie a capitaliştilor este o mare greşeală referindu-se la candidatul PCRM, omul de afaceri, Nicolae Chirtoca. „Este cel mai mare handicap. Că este capitalist nu e rău, dar problema este că cetăţenii Republicii Moldova s-au fript atunci când au promovat în funcţii-cheie businessmeni. Mă refer aici la liderii principalelor partidelor de guvernare din Republica Moldova, care, după ce s-au îmbogăţit, au existat aşteptări că vor dori să se înnobileze, lucru care nu s-a întâmplat. Mai mult decât atât, înţelegem cu toţii că aceste formaţiuni poartă principala vină pentru miliardul furat şi alte lucruri dezbătute în societate”.

Boţan crede că Chirtoca, chiar dacă este un foarte bun om de afaceri, aceasta nu înseamnă că poate fi şi un administrator bun al urbei, al municipiului Chişinău. Pentru că regulile din business şi regulile din administraţia publică sunt absolut diferite. Şi prin aceasta s-a explicat de ce oligarhii care au venit în 2009 la putere au administrat ţara ca un business personal. Ne mai trebuie încă o dată să călcăm pe aceeaşi greblă? Eu cred că nu.”

You may also like

Comments are closed.

By