BOP: Șase partide ar accede în Parlament dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri

sondaj1

Conform rezultatelor sondajului „Barometrul Opiniei Publice – Aprilie 2015”, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri, în Parlamentul RM ar accede șase partide:

PSRM – 16 %
PCRM – 11,3%
PL – 11,11%
PLDM – 7,1%
Partidul Nostru – 6,5%
PPEM – 6,2 %
Iar PDM nu ar trece pragul electoral – 5,7 %

De menționat că Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi, dar și PPEM al lui Iurie Leancă nu au fost incluse în listă, respondenții au menționat singuri că ar vota pentru aceste două formațiuni, ceea ce înseamnă că ar acumula cel puțin un număr dublu de voturi din partea cetățenilor, potrivit directorului CBS-AXA, Ion Jigău.

La capitolul încredere în politicieni, fostul premier, Iurie Leancă se situează în fruntea clasamentului – cu 8,8 la sută, pe locul doi s-a clasat liderul PSRM, Igor Dodon – cu 8,6%, urmat de președintele PCRM, Vladimir Voronin – cu 6,4 la sută. Următorii în topul preferințelor oamenilor la capitolul încredere sunt Renato Usatîi – 3,6%, Vlad Filat – 3,3%. De asemenea, câte 3,2% au adunat Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă și Marian Lupu.

Sondajul BOP a fost realizat în perioada 28 martie – 7 aprilie 2015, pe un eșantion de 1104 persoane, din 85 de localități. Marja de eroare este de +/- 3%.

You may also like

Comments are closed.

By