Băsescu despre unire și Voronin: Întâi ne-am pupat, apoi am aruncat cu pietre

Aflat în vizită la Chișinău, fostul lider de la Cotroceni a ținut să menționeze că dorește în continuare unirea celor două state și că a venit în RM fără interese politice.

„Nu am niciun interes politic în Republica Moldova, în schimb am o mare dorinţă de apropiere, până la contopire a Republicii Moldova cu România şi voi sluji acest obiectiv ca fost preşedinte al României. Niciodată nu am privit Republica Moldova altfel decât am declarat în timpul mandatelor mele de preşedinte: ca fiind o ţară independentă, însă acelaşi popor, aceeaşi naţiune în două state independente: România şi Moldova. Ceea ce înseamnă că această realitate a momentului trebuie neapărat să rămână aşa. Am fost întotdeauna un unionist. Am crezut şi cred că românii pot trăi într-un singur stat”, a spus Traian Băsescu în timpul vizitei sale de două zile în țara noastră.

Fostul șef de stat a comentat și atitudinea mai rece a actualului președinte al României, Klauss Iohannis față de mesajul unionist. Asta reieșind din faptul că atunci când venea la Chișinău, Băsescu făcea băi de mulțime în comparație cu predecesorul său care este mai distant.

”Fiecare preşedinte are priorităţile lui. Eu am făcut o prioritate din apropierea dintre Republica Moldova şi România de la începutul primului meu mandat şi nu mi-a reuşit întotdeauna. Au fost perioade de îngheţ și când am aruncat cu pietre peste frontieră pe vremea preşedintelui Voronin. Întâi ne-am pupat, apoi am aruncat cu pietre. Cred că România are în fibra politicului și a națiunii apropierea de RM. Nu este un semn de răcire sau schimbare a politicii”, a adăugat Băsescu.

Amintim că fostul președinte român a vizitat țara noastră la invitația șefului statului, Nicolae Timofti. În cadrul întrevederii, Băsescu a primit ordinul ”Ștefan cel Mare”, a doua distincție acordată de RM, Băsescu fiind deținătorul Ordinului Republicii din 2010.

Vineri, 3 aprilie, Nicolae Timofti și Traian Băsescu au vizitat Biserica de lemn în stil maramureșean „Sfinții Martiri Brâncoveni” și Cetatea din orașul Soroca.

timofti basescu soroca
timofti basescu soroca2

You may also like

Comments are closed.

By