Băsescu a refuzat cetăţenia Republicii Moldova: Atmosfera politică nu este propice

traian-basescu(2)

Surpriză! Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu a declarat că, deocamdată, nu va cere cetăţenia Republicii Moldova. „Atmosfera politică nu este propice pentru aşa ceva”.

Băsescu a dat asigurări că rămâne cu acest obiectiv şi ca mai devreme sau mai târziu atunci când va considera că este oportun va înainta autorităţilor Republicii Moldova şi solicitarea de a deveni cetăţean al Republicii Moldova.

În glumă, fostul preşedinte a spus că va trebui să facă acest lucru cât mai grabnic până la aniversarea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, că cine ştie ce se întâmplă şi s-ar putea să nu mai ceară cetăţenia Republicii Moldova.

Ex-preşedintele României, Traian Băsescu se află într-o vizită privată de două zile în Republica Moldova. La Chișinău, Traian Basescu a fost decorat de presedintele moldovean, Nicolae Timofti cu Ordinul „Ștefan cel Mare”. Distincția i-a fost oferită fostului președinte roman „în semn de profundă gratitudine pentru contribuția sa deosebită la promovarea stabilității, securității și democrației în regiune și pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de formare a cadrelor din domeniile apărării, securității și asigurării ordinii publice”.

You may also like

Comments are closed.

By