Averea guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu luată la puricat de comisia lui Donciu

a

Comisia Naţională de Integritate urmează să examineze în şedinţa de mâine rezultatele controlului privind eventuala încălcare a regimului juridic al declarării veniturilor și proprietății pentru anul 2013 de către Dorin Drăguțanu, guvernator al Băncii Naționale a Moldovei.

Potrivit declaraţiei pe venit, anul trecut guvernatorul BNM a încasat venituri din salarii de 872,89 mii de lei, lunar fiind remunerat cu câte 73 mii de lei. Soţia acestuia, Otilia Drăguţanu a avut venituri de 400 de mii de lei.

Familia Drăguţanu are 5 conturi bancare la trei bănci comerciale din Republica Moldova, în care păstrează economii în valoare de peste 330 de mii de lei. Pe lângă depozitele bancare, soţia şefului Băncii Naţionale este proprietara şi fondatoarea a 5 SRL-uri. Aceasta are un birou de traduceri, o firma de consultanţă şi publicitate, o agenţie de turism, o companie de panificaţii, dar şi o firmă care activează în sfera comerţului.

Potrivit declaraţiilor de avere, familia Drăguţanu locuieşte într-o casă cu două nivele, cu o suprafaţă de 309 metri pătraţi. În declaraţia de avere pentru anul trecut, Drăguţanu scrie că are trei datorii bancare în valoare totală de 1,3 milioane de lei. Creditul de 840 de mii de lei fiind contractat de la BNM în condiţiile preferenţiale la o dobândă de 0,5%, anual.

You may also like

Comments are closed.

By