ALERTĂ într-un centru comercial din capitală. Un bărbat suspect, REȚINUT. Avea o armă și muniții

suspect

Serviciul specializat 902 al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău a primit un apel telefonic de la angajaţii pazei unui centru comercial, precum că un individ manifestă un comportament suspect şi neadecvat în public, având asupra lui o geantă, în care s-ar afla o armă de foc. Imediat la faţa locului au fost orientate câteva echipaje de patrulare, precum şi grupa operativă din cadrul IP Centru al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău în contextul elucidării tuturor circumstanţelor.

În cadrul investigaţiilor demarate, poliţiştii au stabilit identitatea bărbatului, care s-a dovedit a fi un locuitor al capitalei, în vârstă de 43 ani. Fiind efectuate percheziţii în automobilul său, de model “Mercedes GLK 220 CDI”, poliţiştii au depistat un pistol automat de tipul „AKSU”, calibrul 5,45 mm, precum şi muniţii păstrate ilegal. Astfel a fost dispusă sigilarea şi ridicarea armei, fiind expediată în laborator pentru efectuarea expertizei balistice. Ofiţerii de investigaţii întreprind acţiuni de stabilire a originii şi provenienţei armei de foc.

Individul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în Izolatorul de Detenţie Preventivă al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, iar pe cazul dat au fost pornite două cauze penale pentru purtarea şi păstrarea ilegală de arme şi muniţii, precum şi pentru huliganism. Legislaţia penală în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 până la 7 ani. Ulterior, fiind efectuate percheziţii la domiciliul lui, poliţiştii au depistat acte de identitate cu semne evidente de falsificare, ştampile şi alte documente ce prezintă interes organului de urmărire penală.

You may also like

Comments are closed.

By