ADIO, mandat de consilier! Leancă a trimis-o la plimbare pe Domnica Cemortan

cemortan

Solicitat să comenteze intenția activistei Domnica Cemortan de a candida din partea PPEM la funcția de consilier municipal, Iurie Leancă a spus că are nevoie de oameni cu cap și experiență. Totodată, fostul premier a ținut să accentueze că proiectul său nu e glumă.

”Am lansat un proiect prin care ne dorim să schimbăm destinul țării. Doar glumă nu este. Este rezultatul unor reflecții, trăiri. Dorim să venim cu specialiști cu experiență, dar și cu tineri cu entuziasm și cunoștințe suficiente. Atunci când vom prezenta lista ne vom conduce de acești parametri – oameni cu experiență, și tineri, care au demonstrat ce vor de la viață”, a comentat Iurie Leancă în cadrul unei conferințe de presă în care PPEM și-a desemnat candidatul la funcția de primar al capitalei.
leanca nantoi
Potrivit lui Leancă, Oazu Nantoi este candidatura perfectă pentru funcția de primar al capitalei din partea Blocului Electoral ”Platforma Popular Europeană din Moldova”, ”are imaginea nepătată, a unui om integru, a unui comunicator, care va da un impuls puternic în dezvoltarea Chișinăului”.

”Domnul Nantoi este patriarhul democrației moldovenești și unul din cei mai cunoscuți și respectați politicieni. Decizia noastră a fost luată după multe analize și discuții, dar și înțelegerea așteptărilor chișinăuienilor. Sunt convins că prin inițierea domnului Nantoi în calitate de candidat vom răspunde acestor așteptări. Am încredere în reușita noastră. Nu ne propunem să facem campanie cu artificii, ci pe dialogul cu cetățenii”, a spus Leancă.

”Chișinăul are nevoie de o altă guvernare, de un primar al tuturor cetățenilor care să mențină un dialog onest cu Consiliul Municipal. Dorim ca în oraș să fie o atmosferă de comunicare, ca teritoriul mun. Chișinău să fie liber de frică cu care ne confruntăm astăzi”, a adăugat Nantoi.

Oazu Nantoi a absolvit Institutul Politehnic din Chişinău. Între anii 2007 și 2009 a fost consilier municipal în Chișinău. Este membru-fondator al Asociaţiei pentru Politică Externă. În perioada 1991-1992 a fost șef de direcţie Analiză Politică pe lângă Preşedintele Republicii Moldova. Între anii 1996-1998 a fost membru al Senatului Fundaţiei Soros din Moldova. În 1998 a fost șef de direcţie în cadrul Comisiei Interdepartamentale pentru Coordonarea Politicii de Stat în localităţile din stânga Nistrului. Din 2000 şi până în prezent este director de programe în managementul conflictelor la Institutul de Politici Publice. Este născut în anul 1948, la Vancicăuţi, reg. Cernăuţi, Ucraina. Este căsătorit şi are doi copii. Vorbește limbile română, rusă, ucraineană și engleză.

You may also like

Comments are closed.

By