A împușcat, la beție, un consătean, iar acum va sta 10 ani la pușcărie

inchisoare

Un bărbat a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a împușcat un consătean. S-a întâmplat la 13 mai 2014 pe teritoriul unei întreprinderi de service-auto din satul Nihoreni. Bărbatul, aflîndu-se în stare de ebrietate, a intrat în conflict cu administratorul întreprinderii. Acesta îl suspecta că s-ar fi plimbat cu maşina pe care i-a lăsat-o la reparaţie. După ce s-a certat, și-a pus în gând să-l omoare. Inculpatul a plecat acasă, de unde a luat o armă de vănătoare de model IJ 17, calibrul 16 mm pe care o deţinea ilegal şi revenind în acelaşi loc, a tras în direcţia victimei. Din fericire, administratorul a scăpat cu viață, însă a fost spitalizat în stare gravă la spitalul raional.

În urma împuşcăturii, părţii vătămate i-au fost cauzate vătămări corporale grave – plagă penetrantă corneo-sclerală cu niclavarea tunicilor şi plăgi postcontuzive a pleoapei superioare a ochiului drept.

Pentru cele incriminate, scandalagiul a fost condamnat la 10 ani închisoare, cu ispăşirea pedepsei în penitenciar de tip închis. De asemenea, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu 2 mii lei pentru procurarea, purtarea, păstrarea armelor neînregistrate în modul stabilit sau fără documente de provenienţă. Sentinţa este cu drept de atac.

You may also like

Comments are closed.

By