A „comandat” asasinarea fostului soț pentru a rămâne cu moştenirea. Ce plănuia femeia este ÎNGROZITOR

La începutul anului 2015, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații a obţinut o informaţie, precum că, un grup de persoane intenţionează să-l asasineze pe un locuitor al municipiului Chişinău, de 45 de ani, iar acest lucru urma să fie realizat de un „killer”.

În cadrul investigaţiilor întreprinse, s-a stabilit că „comandatarul” omorului este fosta soție a victimei, în vîrstă de 36 ani, locuitoare a municipiul Chişinău. Aceasta, de comun cu concubinul ei, de 36 ani, locuitor al orașului Ialoveni, intenţionau să-l asasineze pe fostul soţ din cauza unor conflicte ce vizau partajarea averii în urma procesului de divorţ. Femeia nu vroia în ruptul capului să-i dea fostul soț casa în care au locuit.

Astfel, femeia și concubinul său, cu ajutorul unui alt bărbat, locuitor a orașului Ialoveni, au identificat un presupus asasin, căruia i-ar fi promis 15 000 de euro pentru asasinarea fostului soţ.

Ulterior, în cadrul documentării cazului, a fost stabilit intermediarul dintre „comandant” și „killer”. În rezultatul acţiunilor de urmărire penală, a fost stabilită identitatea persoanei care urma să săvîrșească asasinarea. Acesta a fost audiat și a dat acordul la colaborarea cu forțele de ordine în vederea acumulării suportului probatoriu pentru descoperirea infracțiunii date și identificarea tuturor participanților.

Concomitent, s-a stabilit că pe perioada ultimelor două luni, fosta soție a victimei, a transmis mai multe sume băneşti pentru pregătirea infracţiunii, procurarea armei pentru asasinat, etc.

De asemenea, s-a reuşit documentarea mai multor întîlniri între „comandatari” şi presupusul „killer”, unde s-au discutat mai multe forme de asasinare a victimei (cum ar fi împuşcarea şi ulterioara cimentare a acestuia într-o construcţie nefinisată, arderea, precum şi simularea unui act de suicid), sumele care urmau a fi achitate, precum şi alte detalii.

La 23 aprilie, curent, pe o strada din municipiul Chişinău, în timpul transmiterii banilor, în sumă de 2 600 de euro, oamenii legii au reţinut intermediarul și fosta soție, iar ulterior la domiciliul din orașul Ialoveni a fost reţinut şi concubinul femeii.

În prezent, persoanele sunt reţinute pentru 72 de ore, cazul este cercetat în baza art. 26 și 145 al. 2 Cod Penal al RM, care prevede o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţiune pe viaţă.

You may also like

Comments are closed.

By