12 ani de închisoare pentru şoferul care a omorât un biciclist de 12 de ani

a

Procuratura Generală anunţă despre condamnarea unui locuitor al Capitelei, care acum patru ani, a accidentat mortal un biciclist de 12 ani, participant la cross-ul ciclist VeloHora.

Accidentul a avut loc pe 18 septembrie 2011, cînd victima se întorcea acasă după încheierea crosului-manifest, consacrat Zilei mondiale fără automobile. În timp ce minorul se deplasa cu bicicleta pe strada Albişoara, a fost lovit mortal de un automobil de model Ford Mondeo, la volanul căruia se afla un tînăr de 19 ani.

Potrivit procurorilor, şoferul autoturismului se deplasa cu viteză excesivă (95 km/h), iar procurorii i-au intentat o cauză penală, acuzîndu-l de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, care a provocat decesul unei persoane.

Pentru cele incriminate de procurori, Judecătoria sect.Rîşcani i-a aplicat inculpatului o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 4 ani, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 4 ani. Inculpatul a fost reţinut din sala de judecată.

Sentinţa este cu drept de atac la Curtea de Apel Chişinău în termen de 15 zile.

You may also like

Comments are closed.

By