UPDATE // 11 persoane REȚINUTE în dosarul achizițiilor publice

cna

UPDATE: 13.15 A fost reținut al 12-lea bănuit – este vorba despre directorul unei companii specializate în procurarea echipamentelor medicale.

UPDATE: 12.30 Noi rețineri în dosarul achizițiilor publice. În total, 11 persoane bănuite de trucarea licitațiilor. Printre noii reținuți se numără şeful Spitalului raional Taraclia, Valeriu Jelev, șeful interimar al Centrului de Sănătate Cahul, Hagioglo Alexandru, şeful-adjunct al Agenţiei Achiziţii Publice, Ghenadie Grib, directorul Unităţii de Coordonare, implementare şi monitorizare a proiectului de restucturare a sistemului sănătăţii din cadrul ministerului Sănătăţii.

UPDATE: 12.00 În total șapte persoane au fost reținute în acest dosar. Printre acestea mai figurează și vice-directorul Departamentului Instituţiilor Penitenciare, Ţurcanu Serghei, şeful Institutului Oncologic, Victor Cernat și directorul Centrului Diagnostic Republican, Andrei Testemiţanu.

10.50 Directorul Agenţiei Medicamentului, Alexandru Coman, dar și șeful Institutului de Cardiologie, Vitalie Moscalu au fost reținuți de către ofițerii CNA în urma perchezițiilor desfășurate în această dimineață.

Amintim că anterior au fost încătușați fostul ministru al Sănătății Andrei Usatîi și directorul Spitalului de Urgență, Gheorghe Ciobanu. Ambii sunt reținuți pentru 72 de ore și sunt bănuiți de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Cei patru sunt suspectați de implicare într-un dosar ce vizează cumpărarea echipamentului medical și a preparatelor în urma unor licitații publice.

You may also like

Comments are closed.

By