9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

Vlah triumfă, iar Dudoglo tună, fulgeră și minte

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Candidatul la funcția de bașcan al Găgăuziei, Nicolai Dudoglo se declară numulțumit de rezultatele scrutinului de duminică și cere renumărarea voturilor. El afirmă că a depus o cerere în acest sens la Comisia Electorală din regiune. Potrivit portalului de știri Gagauzinfo.md, acesta minte cu desăvârșire. CEC-ul nu a primit niciun fel de solicitări de la Dudoglo.

”Jurnaliștii mă sună și cer comentarii. Vreau să declar că la ora 09.00, 24 martie, la CEC-ul din Găgăuzia nu a fost depusă nicio cerere din partea candidatului Dudoglo și Cernev”, a comentat președintele CEC din autonomie, Valentin Cara, citat de gagauzinfo.md.

La rândul său, fostul bașcan al Găgăuz-Yeri, Mihail Formuzal a calificat solicitarea de renumărare a voturilor, făcută de Nicolai Dudoglo și Serghei Cernev, drept o ”rușine”.

”Este o rușine să pierzi cu o astfel de diferență și să mai ceri renumărarea voturilor. Dudolgo decade moral și se privează de ultima rămășiță de respect în comunitatea găgăuză. Iar despre omul care a adunat 120 de voturi, nici nu se merită de discutat”, a declarat Formuzal pentru omega.md, cu referire la candidatul Serghei Cernev care a acumulat 0,19 la sută din voturi.

Amintim că în ziua alegerilor, pe 23 martie, Dudoglo la fel, a încercat să dezinformeze populația. Atunci el declara că buletinele de vot de negăsit la o secție de votare din Comrat nu au dispărut nicăieri și că acestea se află la CEC-ul local. La rândul său, membrii Comisiei au respins acuzațiile.

Conform rezultatelor preliminare, alegerile din Găgăuzia au fost câștigate din primul tur de scrutin de candidatul Irina Vlah, unica femeie din listele electorale. Ea a obținut 51,01 la sută din voturi. Pe locul doi se situează Nicolai Dudoglo, pentru care au votat 19,05 procente din cetățeni.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img