VIDEO // Cinci tineri săltați de mascații de la ”Fulger”. Aveau peste 10 spargeri la activ

retinuti

Angajaţii Inspectoratului de Poliţie a sectorului Buiucani a Direcţiei de poliţie mun.Chişinău au deconspirat şi reţinut o grupare criminală, specializată în furturi de telefoane mobile şi tehnică audio-video din magazinele comerciale din capitală.

Din luna ianuarie până în prezent, membrii grupării ar fi sustras telefoane mobile, tablete, laptopuri şi alte accesorii. Aceştia au fost localizaţi şi reţinuţi în două apartamente din sectorul Buiucani, cu suportul angajaţilor BPDS ”Fulger” a IGP.

Indivizii s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 16 şi 20 ani, în număr de cinci persoane, originari din Chişinău, Ştefan-Vodă şi Hânceşti. Trei dintre aceștia au fost anterior judecaţi pentru infracţiuni cu droguri şi furturi.

În urma percheziţiilor desfăşurate, poliţiştii au depistat câteva tablete, telefoane mobile şi un laptop, care ar fi fost furate anterior din centrele comerciale. Deocamdată au fost acumulate probe ce ar demonstra complicitatea bănuiţilor, în cel puţin 11 spargeri de acest gen, de unde ar fi furat tehnică audio-video, fiind vândută prin intermediul unor persoane de încredere. Astfel, bănuiţii sunt cecretaţi penal pentru furt. Legislaţia penală în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 până la 10 ani.

Poliţia capitalei continuă investigaţiile în vederea stabilirii şi altor fapte comise de ei. În context este solicitat aportul cetăţenilor pentru a constata şi alte cazuri similare, prin intermediul serviciului 902.

You may also like

Comments are closed.

By