”Victor” a dat de belea! I-au întins o cursă și l-au prins în FLAGRANT

victor

Un bărbat riscă să stea 5 ani la  puşcărie pentru că a falsificat permise de conducere. Este vorba despre un locuitor al municipiului Bălți, în vârstă de 36 de ani, care este bănuit că a falsificat mai multe permise de conducere.

La sfârşitul lunii februarie, curent, în adresa Direcției Nord a Inspectoratului Național de Investigații s-a adresat un bărbat. Acesta avînd suspiciuni că permisul său de conducere ar fi fals, a solicitat ofițerilor de investigație să verifice actul. După efectuarea expertizei de specialitate s-a demonstrat că acesta este fals.

Bărbatul a mai declarat polițiștilor, că a primit permisul de conducere de la  o persoană pe nume „Victor”. Acesta, prin intermediul altor persoane cu funcţie de răspundere, l-a ajutat la perfectarea documentului, în schimbul a 450 de euro.

Pentru descoperirea cazului şi identificarea persoanelor implicate în schemă, ofiţerii de poliţie au desfăşurat un complex de acţiuni operative.

Astfel, în cadrul anchetei, ofiţerii de investigaţii Nord au stabilit că bărbatul pe nume „Victor”, care susţine că ar avea o influenţă asupra unei persoane publice din cadrul Secţiei de Evidenţă Înmatriculare a Transporturilor şi Calificare a Conducătorilor Auto din municipiul Bălţi, încearcă să vîndă altei victime, un permis de conducere, tot contrar sumei de 450 de euro.

De această dată, „Victor” a fost reţinut, în flagrant, în timp ce primea suma de bani, pentru eliberarea permisului de conducere promis.

La 10 martie, „Victor” fiind audiat în calitate de bănuit, a declarat că persoana căreia a transmis banii și pentru care a primit permisul de conducere, este un angajat al Secţiei de Evidenţă Înmatriculare a Transporturilor şi Calificare a Conducătorilor Auto din municipiul Bălţi.

Astfel, s-a stabilit că un angajat în calitate de instructor auto la Î.S. „Combinatul de Instruire prin Cursuri din Bălţi” ar putea fi implicat într-o reţea de confecţionare, deţinere, vînzare şi folosire a documentelor false.

La 11 martie, curent, ofițerii au desfășurat o percheziţie în biroul instructorului unde fost depistate documente şi bani ale altor persoane, la momentul de faţă neidentificate, pe numele cărora urmau să fie perfectate  actele false.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 361 al. 2 Codul Penal al Republicii Moldova pentru „Confecţionarea, deţinerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ștampilelor sau sigiliilor false” și riscă privațiune de pînă la 5 ani.

You may also like

Comments are closed.

By