Viceminiştri PE BANDĂ RULANTĂ la Guvern! Vezi persoanele NUMITE ŞI DEMISE din funcţii

as

Numiri de cadre la nivel de viceminiştri în cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului. Astfel unii viceminiştri au fost eliberaţi din funcţie, în timp ce alţii au fost numiţi.

Astfel, la Ministerul Economiei au fost reconfirmaţi în funcţie viceminiştrii, Valeriu Triboi, Octavian Calmic şi Tudor Copaci.

La Ministerul Finanţelor a fost reconfirmată în funcţie Maria Carauş şi a fost numit  un nou viceministru, Simion Botnari, fost director la Agenţia pentru Achiziţii Publice din 2010,

Ministerul Justiţiei va avea un nou viceministru. Este vorba de Sergiu Gruduza, care activează la minister din anul 2009 şi este şi director executiv al Centrului pentru Consultanţă Legislativă. Sabina Cerbu a fost reconfirmată în funcţie.

Şi Ministerul Justiţiei va avea un nou viceministru. Este vorba de Ion Ţurcan, vicerectorul Academiei de Poliţie, care a fost numit la Interne în locul Sergiu Diaconu, care a devenit consilierul premierului pe problemele organelor de control şi instituţii publice. La Ministerul de Interne a fost numit viceministru şi Oleg Babin.

Viorel Cibotaru, ministrul Apărării va avea un nou viceministru pe PLDM-istul Alexandru Cimbrinciuc, fost deputat şi membru al Comisiei pentru Apărare.

Boris Gherasim a fost demis de la Ministerul Transporturilor, iar în locul lui a fost numit Anatol Usatîi, care a activat în cadrul proiectului Compact de reabilitarea a drumului Sărăteni – Soroca. Vladimir Cebotari a fost reconfirmat în funcţie.

Guvernul l-a numit azi pe Iurie Apostolachi director al Agenţiei Moldsilva. Acesta a fost deputat PLDM, în perioada 2011-2014, iar primarul orașului Hâncești, Alexandru Botnari, a fost numit astăzi în funcția de viceministru al Dezvoltării Regionale, în locul lui Victor Zubcu, care a fost numit viceministru al Tineretului și Sportului.

În şedinţa de astăzi, Guvernul l-a demis din funcţia de viceministru al Sănătăţii pe Mihai Ciocanu, dar deocamdată funcția a rămas vacantă. Svetlana Cotelea şi Octavian Grama au fost reconfirmaţi în funcţie.

 

 

 

You may also like

Comments are closed.

By