Un turc, reținut pe aeroportul Chișinău cu 7 pașapoarte românești, FALSE // VIDEO

Bărbatul de 33 de ani, cetățean la Turciei, a fost identificat printre pasagerii rutei Chișinău- Istanbul, de către inspectorii de frontieră din cadrul punctului de trecere Chișinău-Aeroport.

Cetățeanul străin a prezentat la controlul de frontieră pașaportul emis de autoritățile Turciei, însă, în baza informațiilor deținute de angajații Poliției de Frontieră, acesta a fost supus controlului de nivelul doi, ce presupune o verificare minuțioasă atât a actelor de călătorie, cât și a persoanei. În rezultat, în haina acestuia au fost găsite 7 pașapoarte românești cu semne vădite de falsificare.
turc pasapoarte2
turc pasapoarte
Bărbatul a refuzat să dea declarații privind actele depistate la el, acesta a fost reținut pentru 72 de ore. Pe cazul dat a fost pornită urmărire penală conform art. 361 Confecţionarea, deţinerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false, dacă persoana va fi găsită vinovată, riscă pedeapsă cu amendă în mărime de la 200 la 600 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 5 ani. Pașapoartele au fost ridicate și transmise spre expertizare, iar cazul în continuare este cercetat de către ofițerii Serviciului investigaţii speciale al Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internaţional Chişinău.

You may also like

Comments are closed.

By