Un locotenent-colonel de la MAI făcea afaceri cu droguri şi lua mită

a

Trei membri activi ai unui grup criminal organizat, au fost reţinuţi vineri pentru trafic de droguri. Potrivit Procuraturii municipiului Chişinău, printre reţinuţi este şi un colaborator al Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie (SPIA) al MAI, care, de comun cu un alt membru activ al grupului criminal documentat, acumula bani de la rudele persoanelor reţinute pentru trafic de droguri pentru ulterioara lor eliberare.

Procuratura capitalei i-a înaintat poliţistului învinuirea, vineri acesta fiind arestat preventiv pentru 15 zile, iar complicii acestuia urmând a fi duşi astăzi în faţa magistraţilor (Judecătoria Centru, ora 14.00), pentru care procurorii solicită cîte 30 de zile de arest preventiv.

Angajatul SPIA, în grad de locotenent-colonel, mai este învinuit de procurori de instigare la dare de mită şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. Potrivit datelor procurorilor, în anul 2010 poliţistul a fost condamnat pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, infracţiune comisă pe când activa în Direcţia Antidrog a MAI. Atunci el fusese eliberat din organele afacerilor interne, însă prin decizia Curţii de Apel Chişinău a fost restabilit în funcţie, fiind reîncadrat în serviciu direct în SPIA.

You may also like

Comments are closed.

By