Un grec reținut pentru 72 de ore. Urma să transporte moldovence în Cipru să se prostitueze

prostituate_18604100

Un cetățean al Greciei este cercetat penal pentru utilizarea rezultatelor muncii sau serviciilor unor persoane, victime ale traficului de fiinţe umane. Cazul a avut de 8 martie, bărbatul fiind reținut pentru 72 de ore. Polițiștii de frontieră întreprind măsurile speciale de investigație în vederea identificării atât a complicilor, cât și a victimelor traficului de ființe umane.

Reținerea cetățeanului grec a fost posibilă urmare a infiltrării în gruparea criminală, din care făcea parte, a ofițerilor sub acoperire ai Poliție de Frontieră. La începutul lunii martie curent, ofițerii de investigație au stabilit că acesta avea intenția de a recruta și transporta femei, în scopul exploatării sexuale, în Republica Cipru. Bărbatul organiza transportarea acestora prin intermediul Aeroportului Internațional Chișinău.

Pe cazul dat a fost pornită urmărire penală conform al.2, art. 165, care presupune liberarea persoanei care a declarat benevol despre comiterea de către alte persoane a infracţiunilor de trafic de fiinţe umane sau trafic de copii, a ajutat la descoperirea infracţiunilor respective sau a contribuit activ la cercetarea acestor cazuri.

You may also like

Comments are closed.

By