Un avion de pasageri a aterizat de urgenţă la Sankt Petersburg

a

Un avion Boeing 737 cu 78 de pasageri la bord a cerut să i se permită aterizarea de urgenţă pe principalul aeroport din Rusia, în Sankt Petersburg, a declarat miercuri o sursă in cadrul serviciilor ruse de aviaţie. Avionul UTair care se deplasa pe ruta Moscova-Sankt Petersburg a aterizat în siguranţă pe aeroportul Pulkovo, scrie Mediafax.

Avionul, un Boeing 737, transporta 73 de pasageri şi şase membri ai echipajului atunci când unul dintre motoare a cedat. Anterior, Russia Today afirma că la bordul avionului se află 78 de pasageri şi mai mulţi membri ai echipajului.

„Avionul a aterizat în siguranţă la ora 12.33 (11.33 ora României. Niciun pasager nu a fost rănit”, a declarat sursa citată.

Anterior, avionul ceruse permisiunea de a ateriza de urgenţă la Sankt Petersburg. „Un avion care vine de la Vnukovo (Moscova) se pregăteşte de o aterizare de urgenţă”, declara o sursă pentru agenţia Sputnik. Unul dintre motoarele avionului s-a oprit.

Compania rusă UTair a confirmat că este vorba despre una dintre aeronavele sale, zborul UT396, care se deplasa pe ruta Moscova-Sankt Petersburg, relatează Russia Today.

O sursă din cadrul serviciilor de urgenţă a declarat pentru agenţia Tass, că „aterizarea este aşteptată în câteva minute”.

Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit marţi dimineaţă într-o zonă muntoasă din sud-estul Franţei, în apropierea localităţii Barcelonnette.

Avionul decolase de la Barcelona la ora 10.01 (11.01, ora României) şi urma să ajungă la Dusseldorf, în nordul Germaniei, însă a dispărut de pe ecranele radarelor în jurul orei 11.15 (12.15, ora României).

You may also like

Comments are closed.

By