Un arhitect de la Căuşeni riscă să stea la răcoare pentru că a eliberat o autorizaţie unei brutării

a

Un funcţionar din cadrul Consiliului raional Căuşeni a fost reţinut în flagrant delict de ofiţerii CNA şi procurori. Arhitectul-şef este bănuit de corupere pasivă.

Potrivit denunţătorului, bărbatul ar fi extorcat 2 000 lei pentru eliberarea unei autorizaţii de construcţie a unei brutării, asta în condiţiile în care taxa de stat pentru acest tip de act constituie 100 lei, bani achitaţi în casă de către primul.

În rezultatul acţiunilor de urmărire penală şi a măsurilor speciale de investigaţie, funcţionarul a fost prins în flagrant în momentul primirii a 1 000 lei chiar în incinta Consiliului raional. Mijloacele băneşti au fost depistate în buzunarul hainei acestuia şi au fost predate benevol. El este reţinut pentru 72 de ore în Izolatorul de urmărire penale al CNA.

Totodată, investigaţiile au arătat că anterior, arhitectul ar fi primit de la denunţător 700 lei.

Daca va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de12 000 – 16 000 lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

You may also like

Comments are closed.

By