ULTIMELE discuții dintre piloții avionului Germanwings prăbușit în Alpi

avion5

Cotidianul german Bild a publicat duminică ultimele conversații dintre cei doi piloți ai avionului Germanwings prăbușit marți în Alpii francezi, confirmând că pasagerii au avut timp să înțeleagă situația, relatează Le Point, în ediția electronică.

Potrivit Bild, primele 20 de minute de zbor au fost marcate de discuții banale între pilotul Patrick S. și copilotul Andreas Lubitz. Căpitanul îi explică lui Lubitz că nu a avut timp să meargă la toaletă la plecarea din Barcelona. La ora 10.27, pilotul îi cere lui Lubitz să pregătească aterizarea la Düsseldorf. Acesta din urmă îi răspunde: „Sper”, „Vom vedea”.

Pilotul iese din carlingă pentru a merge la toaletă, iar avionul începe să coboare. După câteva minute se aude un „zgomot puternic” ca și cum cineva încearcă să intre în carlingă, scrie Bild. Apoi se aude vocea pilotului: „Pentru numele lui Dumnezeu, deschide ușa!”. Pe fundal, pasagerii încep să țipe, afirmă cotidianul. Pilotul încearcă în mod evident să deschidă ușa cu toporul. Apoi strigă: „Deschide nenorocita asta de ușă!”.

În jurul orei 10.40, avionul Airbus atinge un versant și se aud țipetele pasagerilor. Acestea sunt ultimele zgomote de pe înregistrare, scrie Bild. La scurt timp după aceea, avionul lovește în plin un versant la viteza de 700 de kilometri pe oră și este pulverizat la impact.

Sâmbătă, cotidianul german a publicat un interviu cu o însoțitoare de bord prezentată ca fiind fosta iubită a lui Lubitz, care consolidează ipoteza potrivit căreia tânărul copilot suferea de probleme psihice. Femeia afirmă că, atunci când a aflat despre catastrofă, i-a revenit în memorie o frază a copilotului: „Într-o zi, voi face ceva care va schimba tot sistemul, și toată lumea îmi va afla numele și își va aminti de el”. Ea susține că dacă Andreas Lubitz a făcut acest lucru, atunci explicația este că el „a înțeles că din cauza problemelor sale de sănătate marele lui vis de a lucra la Lufthansa în calitate de comandant de bord și pilot de lung curier era practic imposibil”.

Un alt cotidian german, Welt am Sonntag, a afirmat că anchetatorii au descoperit la domiciliul lui Lubitz „numeroase medicamente” pentru tratarea „bolilor psihice”. Tânărul, care suferea de o „depresie gravă”, era urmărit de „mai mulți neurologi și psihiatri”. Vineri, Parchetul din Düsseldorf a declarat că au fost găsite concedii medicale rupte de Andreas Lubitz. Nicio scrisoare de adio care să dezvăluie un act premeditat nu a fost însă găsită. Potrivit Bild și New York Times, tânărul suferea în plus de probleme de vedere, care ar fi pus sub semnul întrebării capacitatea sa de a pilota avioane.

You may also like

Comments are closed.

By