ULTIMĂ ORĂ // Putin a ridicat Flota Nordului în stare de ALERTĂ

admiral-kuznetsov1_83660700

Președintele rus, Vladimir Putin a emis un ordin privind plasarea în stare de alertă maximă a Flotei Nordului, precum și a unor unități separate din cadrul Districtului militar Vest și a forțelor aeropurtate în vederea unei inspecții surpriză, notează tvrain.ru.

În total, în cadrul verificărilor de luptă, care au început de la ora 8.00, participă 38 de mii de soldați, 3.360 de tehnică militară, 41 de nave, 15 submarine, 110 avioane și elicoptere. Informația a fost confirmată de către ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.

Potrivit lui Șoigu, aceste măsuri vor dura 5 zile.

În același timp, comandanților diferitelor tipuri de arme, șefilor direcțiilor centrale din Ministerul Apărării le-au fost înmânate deja pachete cu planul viitoarelor exerciții ce vor trebui desfășurate în cazul acestei inspecții surpriză.

Serviciul de presă al Districtului militar Sud a anunțat că o navă cu rachete ‘Daghestan’ din flotila rusă din Marea Caspică a părăsit luni portul și a ieșit în larg pentru exerciții de tragere cu rachete, aplicații în care va fi implicată și artileria, potrivit Agerpres.

You may also like

Comments are closed.

By