Traian Băsescu se ține de promisiuni: Vine în vizită la Chișinău

Basescu-Timofti-imbratisati-Chisinau

Fostul președinte al României Traian Băsescu va efectua la sfârșitul acestei săptămâni o vizită în Republica Moldova, a anunțat purtătorul de cuvânt al președinției, Vlad Țurcanu.

Băsescu își onorează astfel o promisiune mai veche făcută președintelui moldovean Nicolae Timofti de a vizita Republica Moldova după expirarea mandatului său de șef al statului român.

Traian Băsescu, însoțit de Nicolae Timofti, se va deplasa vineri în orașul Soroca unde va vizita Cetatea din localitate, care se află în proces de restaurare, și Biserica ”Sfinții Martiri Brâncoveni”.

În cadrul vizitei sale în Republica Moldova, fostul președinte român urmează să primească ordinul ”Ștefan cel Mare”. Distincția a fost acordată lui Traian Băsescu prin decret prezidențial pe 13 martie „în semn de profundă gratitudine pentru contribuția sa deosebită la promovarea stabilității, securității și democrației în regiune și pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de formare a cadrelor din domeniile apărării, securității și asigurării ordinii publice”, se spune într-un comunicat al Președinției.

Amintim că mandatul lui Traian Băsescu a expirat în 21 decembrie 2014, iar în calitate de șef al statului român a fost ales Klauss Iohannis.

You may also like

Comments are closed.

By