Streleț sare în apărarea șefului! El se jură că Filat nu a FURAT de la BEM

strelet_90321800

Invitat la o emisiune televizată, de la un post naţional, vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ a declarat că banii furaţi de la Banca de Economii ar putea fi restituiţi parţial. Acesta spune că banii au fost transferaţi prin virament.

„Aceşti bani nu au fost duşi cu sacul, dar au fost transferaţi de pe un cont pe altul, se poate de urmărit aceste conturi. Ar putea să ne ajute Compania „Kroll”, care este specializată în astfel de cazuri. Trebuie de trecut la acţiuni concrete pentru returnarea celor 12 miliarde sustrase, suma care a fost probată. Trebuie de început cu creditele acoperite cu gaj. Trebuie de făcut tot posibilul ca să nu fie alocate sume noi pentru salvarea BEM”, a spus Streleţ.

Potrivit lui Streleţ, vinovaţi de situaţia respectivă au fost găsiţi membrii ai consiliilor de administrare a băncilor. „Ei au votat decizii ilegale şi au aprobat acordarea creditelor în proporţii deosebit de mari unor firme mici, fără istorie creditară”, a spus deputatul PLDM.

Totodată, Valeriu Streleţ îl consideră vinovat şi pe guvernatorul BNM. „ Am întrebări faţă de Dorin Drăgăuţanu. BNM a scris prescripţii, dar s-a limitat la aceste prescripţii, nu a acţionat, deşi era obligată s-o facă. Faţă de BNM nu m-aş limita doar la o singură demisie”, a adăugat parlamentarul.

Liberal democratul a negat orice implicare a preşedintelui PLDM, Vlad filat, în furturile de la BEM. „La comisia de anchetă nu au fost aduse probe despre implicarea lui Vlad Filat. Nici nu s-a discutat. Îl cunosc pe Filat foarte bine din anul 2007. Niciodată nu l-am văzut împreună cu Ilan Shor. Toate acuzaţiile aduse lui Filat sunt doar speculaţii din partea unor concurenţi politici”, a conchis deputatul.

sursa: politics.md / foto: publika.md

You may also like

Comments are closed.

By