Sirienii VOR ACASĂ, dar nu pot ajunge! Al cincilea cetățean al Siriei, oprit la vamă

frontiera

Potrivit Poliției de Frontieră, în ultimele 48 de ore, cinci cetățeni ai Siriei, au încercat să treacă frontiera ilegal.

Ultimul caz a fost înregistrat ieri, în jurul orei 23.05, pe sensul de ieșire din țară a punctului de trecere Leușeni.

Cetățeanul străin de 26 de ani a prezentat la control un pașaport eliberat de autoritățile siriene, care a trezit suspiciuni polițiștilor de frontieră. Anumite elemente distinctive din pașaport indicau semne vădite de falsificare, documentul fiind supus unor verificări adiționale cu ajutorul tehnicii din dotare. Urmare ale acestora, polițiștii de frontieră au constatat că stickerul prelungirii valabilității actului de călătorie este fals și anume imprimarea este inkjet și ștampila este imprimată color.

Cetățeanul Siriei a declarat că este student la una din instituțiile de învățământ din Moldova și mai este și posesor al buletinului de identitate pentru beneficiarii protecției umanitare. Documentul a fost ridicat și transmis Direcției Expertiza Documentelor a Poliției de Frontieră. Cercetările continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Amintim că alți patru cetățeni ai Siriei au fost identificați, acum două zile, pe malul râului Prut, pe segmentul de responsabilitate al Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni. Sirienii nu și-au putut justifica prezența în zona de frontieră.

You may also like

Comments are closed.

By