ŞEDINŢĂ SUB ŞAPTE LACĂTE: Guvernul ar mai fi acordat 6 miliarde de lei băncilor furate. Moldovenii buni de plată

a

Liderul socialiştilor, Igor Dodon susţine într-o postare pe facebook că Guvernul într-o şedinţă secretă de vinerea trecută a aprobat o decizie pentru acordarea de către BNM a încă circa 6 miliarde de lei BEM, Băncii Sociale şi Unibank cu garanţia Guvernului.

Dodon explică şi logica şedinţei parlamentului cu uşile închise unde a fost prezentat raportul comisiei de anchetă privind situaţia din sistemul bancar. „Iată pentru ce comuniştii, democraţii si liberal-democratii au modificat legislaţia (urgent în 2-a lecturi marţi 24 martie) şi au permis BNM sa prelungească moratoriul la băncile comerciale cu probleme”.

Asta după ce cele 9,5 miliarde de lei acordate pe 28 noiembrie 2014 nu au fost restituite şi tot vineri, pe 27 martie 2015 au fost deja convertite ca datorie a Guvernului, care urmează a fi achitată de cetăţeni prin taxe şi impozite.

Socialistul spune că în paralel liderii PLDM (cei care au furat miliarde de la BEM în 2010-2013) au dat indicaţii MAI să fie deschise dosare penale pe numele meu pentru unele privatizări din anii 2006-2009, în opinia lor cu încălcarea legislaţiei (straniu de ce au tăcut până acum şi unde au fost ultimii 5 ani, după 2009).

Am contactat serviciul de presă al Guvernului pentru a ne confirma sau infirma şedinţa secretă a Guvernului, dar până la publicarea materialului nimeni nu a răspuns la telefon.

În luna noiembrie a anului trecut BNM a mai acordat un credit de urgenţă de 9,7 miliarde de lei celor trei bănci, iar la sfârşitul lunii BNM instituie administrare specială ca urmare a tranzacţiilor suspecte.

You may also like

Comments are closed.

By