Scântei la primărie pe marginea proiectului bugetului: Chirtoacă – DA, CMC – BA

a

Consilierii municipali încearcă astăzi să aprobe în lectură finală bugetul capitalei pentru 2015. Primarul general, Dorin Chirtoacă a venit cu un apel către consilieri să aprobe bugetul pentru anul 2015, în timp ce consilierii îl acuză că Primăria a contractat împrumuturi fabuloase şi a majorat nejustificat cheltuielile.

Veronica Herţa, şefa direcţiei finanţe a propus ca bugetul să fie majorat cu 100 mil. de lei.

Edilul capitalei a chemat consilierii să voteze bugetul, iar dacă e nevoie de consultări „să luăm o pauză”.

Consilierul neafiliat Victor Gurău l-a acuzat pe Chirtoacă de faptul că se face vinovat de tergiversarea proiectului bugetului, concertându-se pe politicianisme şi minciuni.

La rândul său, consilierul Oleg Cernei i-a reproşat lui Chirtoacă că face show, că şi-a luat paşaportul şi a mers în Europa să călătorească, iar proiectul bugetului a rămas de izbelişte.

Bugetul pentru anul 2015 prevede venituri în valoare de 840 de milioane de lei și un deficit de 390 de milioane de lei, care urmează să fie acoperită din contul vânzării patrimoniului municipal și creditelor externe.

La ședința din 26 februarie, după dezbaterile care au durat peste două ore, aleșii locali au decis să remită proiectul bugetului spre reexaminare.

În prima lectură proiectul bugetului a fost votat la 18 decembrie anul trecut.

You may also like

Comments are closed.

By