SACUL FĂRĂ FUND: Uniunea Europeană continuă să pompeze bani în reformarea Moldovei, dar progresele se lasă aşteptate

a

UE va acorda Moldovei asistență financiară în mărime de 410 mil euro în următorii trei ani. Subiectul a fost discutat la prima ședinţă plenară a Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană a fost prezidată de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini; Comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere, Johannes Hahn şi Prim-ministrul Republicii Moldova Chiril Gaburici.

Partenerii de dialog au stabilit la cel mai înalt nivel politic priorităţile pentru următoarea perioadă. Astfel, s-a convenit asupra domeniilor care necesită eforturi conjugate pentru realizarea reformelor în conformitate cu Memorandumul de înţelegere, semnat în 2014, care prevede o asistenţă financiară de 410 de milioane de euro în următorii trei ani. Oficialii europeni au reiterat disponibilitatea de a ne acorda în continuare consilierea şi asistenţa necesară.

Prim-ministrul Chiril Gaburici a menţionat că modernizarea ţării în conformitate cu cele mai înalte standarde europene şi îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor noştri constituie o prioritate a programului de guvernare. Premierul şi-a exprimat încrederea că aceasta este singura modalitate de a avansa în procesul de integrare europeană, inclusiv pe dimensiunea Parteneriatului Estic.

You may also like

Comments are closed.

By