7 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

S-a stins din viață un cunoscut profesor universitar de la Institutul Oncologic

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Institutul Oncologic anunţă cu profund regret trecerea în nefiinţă a Profesorului Universitar, Doctor Habilitat în Medicină, şef Secţia imagistică medicală, Bairac Vasile (24.08.1953 – 19.03.2015).

Profesorul Vasile Bairac s-a născut la 24 august 1953 în satul Gîrbova, raionul Ocniţa, în anul 1976 a absolvit Facultatea Medicină Generală a Institutului de Stat de Medicină din Chişinău.

A început activitatea profesională în funcţia de medic imagist în cadrul Spitalului orășenesc din Bălţi, în anul 1982 a finisat aspirantură la Institutul de Cercetări Ştiinţifice în Radiologie şi Imagistică al Academiei de Ştiinţe Medicale din Rusia (Sankt-Petersburg), iar în anul 1983 a obţinut titlul de Doctor în medicină.
Începînd cu data de 17 noiembrie 1982 a fost angajat în funcţia de asistent la Catedra de perfecţionare a medicilor a Institutului de medicină din Chişinău, unde a activat ca asistent competitor, apoi ca profesor la Catedra radiodiagnostic şi radioterapie. Pe parcursul activităţii i s-a conferit titlul de Doctor Habilitat şi titlul ştiiniţifico-didactic de Profesor Universitar.

În cadrul Institutului Oncologic, Prof. Bairac Vasile, a fost angajat în luna august 2002 în funcţia de şef al Secţiei diagnostic ultrasunet, iar din anul 2009 a fost numit şef al Secţiei imagistică medicală. În scopul prestării serviciilor medicale de performanţă a menţinut relaţii de colaborare ştiinţifico-practice cu clinici şi instituţii din Franţa, Italia, Austria. A realizat şi publicat un număr mare de lucrări ştiinţifice, inclusiv monografii. A fost preşedintele Consiliului specializat imagistică medicală în cadrul căruia au fost susţinute cu succes 2 teze de doctor habilitat şi 3 teze de doctor în medicină.

Colectivul Institutului Oncologic îşi exprimă regretul faţă de decesul Profesorului Bairac Vasile şi respectul profund pentru întreaga sa carieră şi contribuţie.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img