Rușii din zona de frontieră au INTERDICȚIE de a intra în Ucraina

UCRAINA

Intrarea cetăţenilor ruşi din regiunile de graniţă pe teritoriul ucrainean prin punctele locale de control de la frontiera ucraineano-rusă este interzisă începând de luni, anunţă serviciul de presă al grănicerilor ucraineni, relatează Ukrinform, citată de Mediafax.

„Începând de luni, 16 martie, intrarea rezidenţilor din regiunile de frontieră ale Federaţiei ruse prin punctele locale de control de la frontiera dintre Ucraina şi Rusia este suspendată”, anunţă grănicerii într-un comunicat.

Controlul şi accesul la frontieră pentru această categorie de persoane urmează să aibă loc prin punctele internaţionale şi interstatale, în baza unui paşaport internaţional, precizează aceeaşi sursă.

Paşapoartele interne ale cetăţenilor ruşi şi certificatele de naştere, în cazul copiilor cu vârsta până în 14 ani, nu mai pot fi folosite pentru pătrunderea pe teritoriul Ucrainei, adaugă grănicerii.

Peste 100 de puncte de trecere a frontierei urmau să fie închise luni, a declarat Evgheni Perebeinos, un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, citat de agenţia rusă de stat Tass.

Oficiali ucraineni au anunţat anterior că, începând de la 1 martie, regula generală este că ruşii au nevoie de paşapoarte internaţionale pentru a intra în Ucraina, însă aceasta nu a fost aplicată pentru locuitorii din zonele de frontieră. Regula urmează să fie aplicată în mod unitar începând de luni, a precizat purtătorul de cuvânt.

Grănicerii ucraineni au invocat îngrijorări cu privire la securitate în vederea introducerii acestei măsuri, pe 4 martie.

În schimb, cetăţenii ucraineni beneficiază în continuare de regimul micului trafic de frontieră cu Rusia, care nu a impus măsuri noi în acest sens, potrivit Tass.

Preşedintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Camerei superioare a Parlamentului rus Konstantin Kosaviov a apreciat, citat de agenţia rusă, că măsura impusă de către Kiev este împotriva cetăţenilor ucraineni „care sunt orientaţi în continuare în principal către Rusia, către contactul cu ruşii”.

You may also like

Comments are closed.

By