14 C
Chișinău
Friday, April 23, 2021

REZULTATE FINALE! CEC aprobă: Irina Vlah, OFICIAL, bașcanul Găgăuziei

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia a aprobat rezultatele alegerilor de duminică, desfășurate în autonomie. Conform deciziei CEC de astăzi, Irina Vlah este, oficial, Guvernatorul UTA Găgăuz-Yeri. Documentul urmează să fie transmis spre aprobare Curții de Apel din Comrat.

Amintim că Irina Vlah, candidat susținut de socialiști și de către Moscova, a obținut 51,01 la sută din voturile cetățenilor.
vlah irina
Irina Vlah a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova începând cu anul 2005, fiind aleasă pe listele Partidului Comuniștilor. După alegerile parlamentare din noiembrie 2014, Vlah a anunțat că părăsește Partidul Comuniștilor pe motiv că PCRM nu s-a apropiat destul de Federația Rusă. De atunci, Irina Vlah a activat în calitate de deputat independent. În campania electorală pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, ea a fost susținută de PSRM. După scrutinul din 22 martie 2015, liderul socialiștilor Iogor Dodon a anunțat că Irina Vlah nu va fi membru al PSRM, dar că o va susține în continuare.

foto/video: gagauzinfo.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img