Republica Moldova se transformă în „cimitirul de maşini al Europei”

a

Importurile de rable a avut în prima lună din anul 2015 o pondere de 53% (automobile mai vechi de 7 ani) din totalul de 1664 automobile de toate vârstele livrate în Republica Moldova.

Ponderea mașinilor de 5-7 ani constituie 24% din numărul total, alte 8% sunt mașini de 2-4 ani. Cât privește ponderea automobilelor noi, aceasta este de 14,5% din importul total, potrivit datelor de la Registru citate de noi.md.

Situaţia rămâne proastă pentru dealerii de automobile noi din Republica Moldova în condiţiile în care importurile au fost de 7 ori mai mici faţă de cele la mâna a doua. În prima lună a anului fiind importate 241 de automobile cu 26% mai puţin faţă de perioada similară a anului precedent.

Singurul lucru care a rămas neschimbat în ultimii 5-6 ani pe piața automobilelor noi în Moldova sunt liderii pieței. În topul celor mai vândute mărci de automobile vândute în ianuarie 2015 se află Dacia – cu 53 de automobile vândute – 22 Logan, 12 mașini de teren Duster și 12 Dokker. Dacia este urmată în top de Skoda cu 25 de automobile vândute, Hyndai -19, Opel -15 şi Land Rover cu 13. La coada clasamentului cu cele mai puţine automobile vândute sunt Ford Suzuki şi Citroen cu câte 5 automobile fiecare.

You may also like

Comments are closed.

By