Recul pe piaţa auto! Maşinile de lux slăbiciunea moldovenilor cu bani

a

Maşinile de lux rămân slăbiciunea moldovenilor cu bani. Nu contează că Republica Moldova e cea mai săracă ţară din UE sau cu cele mai proaste drumuri. Republica Moldova este una dintre cele mai interesante piețe, unde maşinile de sute de mii de euro se vând cel mai bine, potrivit statisticilor.

În primele două luni ale anului 2015 în Republica Moldova au fost vândute 65 de automobile de lux. Porsche Cayenne şi Audi Q1 deţin întâietatea cu câte 10 automobile comercializate urmate de Range Rover sport şi BMW X5 cu câte 7 automobile. La coada clasamentului cu câte o maşină vândută sunt Audi Q7, BMW X6 li Mercedes Benz GLK.

În ceea ce priveşte automobile noi, aceasta a înregistrat o scădere de 25%, la 493 auto noi vândute în primele două luni ale anului 2015.

Cea mai vândută marcă de automobile noi vândute în Republica Moldova rămâne Daci cu 109 auto vândute în primele două luni urmată de Skoda – 57, Hyndai – 43, Chevrolet şi Land Rover cu câte 32 şi respectiv 25 de automobile vândute, potrivit datelor publicate de allmolodva.md.

Cele mai prost vândute automobile au fost Lexus, Subaru şi Smart cu câte o maşină. Per total în primele două luni ale anului 2015 pe piaţa locală a fost vândute 29 de branduri.

Experţii auto consideră că piaţa automobilelor noi va scădea în continuare, iar anul 2015 va fi unul dintre cei mai dificili pentru dealerii auto din Republica Moldova. Principala cauză care a dus la comprimarea pieţei auto sunt majorarea accizelor pentru importul automobilelor, majorarea vârstei automobilelor importate la mâna a doua şi crea condiţiilor pentru utilizarea pe teritoriul Republicii Moldova  automobilelor cu numere străine.

You may also like

Comments are closed.

By