10 C
Chișinău
Wednesday, April 14, 2021

RĂZBOIUL “MENȚILOR” PLDM-IȘTI // Versiunea oficială

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

[quote_colored name=”” icon_quote=”no”]Ministerul Afacerilor Interne a emis un comuncat de presă referitor la perchezițiile desfășurate ieri la IGP:[/quote_colored]

În baza probelor acumulate de către ofițerii de investigație ai Direcției Operațiuni Speciale a Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției, în comun cu Procuratura Generală, Secția exercitare a cauzelor penale în cadrul Ministerul Afacerilor Interne și Serviciului Vamal, a fost pornită o cauză penală în conformitate cu prevederile  art. 191 alin. 5 Codul Penal al Republicii Moldova, pe faptul creării unei scheme ilegale de sustragere și delapidare a banilor publici de către angajații IGP.

În cadrul desfășurării acțiunilor operative au fost documentate 4 persoane, printre care și angajați ai poliției.

La data de 10 martie 2015, în baza încheierii judecătorului de instrucție, au fost efectuate percheziții în birourile de serviciu, în automobilele și la domiciliile persoanelor care au nimerit în vizor, printre care 3 angajați ai IGP, care dețineau grade de locotenent-colonel și, respectiv, maior de poliție, și un angajat al unei stații de alimentare auto din mun.Chișinău.

Schema consta în sustragerea banilor publici de pe cardurile poliției, care erau destinate pentru alimentarea cu combustibil a automobilelor de serviciu.

Este de menționat faptul, că perchezițiile au fost efectuate de ofițerii Direcției Operațiuni Speciale a INI a IGP și procurorii din cadrul Procuraturii Generale.

Amintim că Moldova24 a scris despre adevăratul motiv al acestor percheziții, care constă în exercitarea presiunilor asupra șefului IGP, Ion Bodrug, care nu vrea să plece din funcție.

Moldova24

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img